STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 60 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Snemne proteze na implantatih

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z načrtom zdravljenja ter predračunom

Zakaj izbrati totalno protezo pritrjeno na vsadke namesto navadne proteze?

Totalna zobna proteza, pritrjena na vsadke, je mobilni protetični izdelek, ki ima velike prednosti v primerjavi s klasično totalno protezo:

 Proteza je stabilna
Uživanje hrane s tako protezo je brezskrbno
Pri zgornji totalni protezi je nebo odprto in nas ne sili k bruhanju
Zagotavlja nam večjo samozavest
Proteza se enostavno vstavlja in snema iz ust
S tako protezo dosežemo zelo visoko estetiko
Kakovostnega zdravljenja smo deležni za ugodno ceno

Vsakdo prej ali slej v življenju izgubi enega ali nekaj zob. Običajno se s starostjo poveča število izgubljenih zob; nekateri izgubijo celo vse zobe in so posledično primorani uporabljati zobne proteze.

Veliko ljudi pravi, da navadne klasične proteze ne morejo uporabljati zaradi nelagodja, občutka negotovosti ter zavedanja, da proteze ne morejo pričvrstiti. Vsakdanja uporaba lepilne kreme za pritrditev zobnih protez ni najboljša in dolgotrajna rešitev.

V primeru popolne brezzobosti nam pri stabilni pritrditvi totalne zobne proteze pomagajo vsadki. Zgornjo totalno protezo pritrdimo na štiri vsadke, spodnjo pa na dva vsadka.

NAROČITE SE NA PREGLED

Spoznajte še več informacij o snemnih protezah na implantatih

Pritrditev totalne proteze lahko izvedemo na dva načina:

 1. Z lokacijskimi nastavki (locator attachments)
 2. S krogličnimi nastavki (ball abutments)

Kako se navaditi na novo protezo?

Na novo zobno protezo, pritrjeno na vsadke, se za razliko od klasične proteze zelo hitro navadimo. V času izdelave nove proteze imamo običajno v ustih klasično totalno protezo. Ko je izdelana nova proteza, nam jo pritrdijo na zobne vsadke in takoj začutimo olajšanje, saj začutimo njeno stabilnost. Vsekakor smo navdušeni nad novim občutkom in udobjem, kljub vsemu pa jezik in ustnice potrebujejo dva do tri tedne, da se privadijo na novo protetsko konstrukcijo. Priporoča se, da doma nekaj časa glasno beremo, saj imamo na začetku nekoliko otežen govor. Prav tako lahko na začetku uživamo samo srednje trdo hrano v majhnih kosih.

Kako protezo vstavimo v usta in snamemo, nam bodo pokazali v zobni ordinaciji. Priporoča se, da prve dni vadimo pred ogledalom. V primeru težav pri vstavljanju in snemanju ne smemo uporabljati sile – raje obiščimo svojega zobozdravnika in ga prosimo za pomoč. Če nam nova proteza naredi ranice v ustih, nam jo bo zobozdravnik prilagodil.

V primeru večjih težav obiščimo zobozdravnika.

Kako pravilno vzdrževati zobno protezo?

Da bi proteza ohranila odlično funkcionalnost in estetski videz, je treba zanjo pravilno skrbeti. Tu je nekaj nasvetov, ki nam bodo pri tem pomagali.

 1. Eno izmed osnovnih navodil, ki se jih moramo držati, je, da protezo pred spanjem odstranimo. Na splošno je priporočljivo, da se proteza približno tretjino dneva nahaja zunaj ustne votline. Če jo želimo imeti v ustih ponoči, je dobro, da za njeno odstranitev poiščemo drugo primerno obdobje dneva.
 2. Da bi ohranili njeno prvotno stanje in videz, moramo protezo vsak dan očistiti. Zadostuje čiščenje z mehko ščetko in navadno milnico. Priporočljiva je občasna uporaba tablete za čiščenje protez, ki ima tudi antibakterijski učinek. To preprečuje nastanek bakterij, madežev in zobnega kamna na protezi. V času, ko je ne nosimo, protezo hranimo v posodi s čisto vodo. Proteze ne potapljajmo v vročo vodo, ker se lahko zvije. Med čiščenjem proteze bodimo zelo previdni, ker se lahko poškoduje in pri padcu celo zlomi.
 3. Nujni so redni kontrolni pregledi. Čeprav nimamo nobenih težav in smo s protezo zadovoljni, moramo obiskati zobozdravnika, ko smo naročeni. Zobozdravnik oceni stanje dlesni in sluznice ter stabilnost proteze. Po potrebi protezo tudi preofesionalno očisti. Neželene zaplete bomo preprečili s kontrolnim pregledom vsaj enkrat letno.

V primeru težav je potrebno nemudoma obiskati zobozdravnika.

Rešitve za pogoste težave

Imate vnete dlesni?

Pri vnetih dlesnih oz. gingivitisu je pomembno ohranjanje dobre ustne higiene. Redno ščetkanje zob, uporaba zobne nitke in ustne vode lahko pomagajo zmanjšati vnetje. Obiščite nas, da ocenimo stanje gingivitisa in vam svetujemo ustrezno zdravljenje.

Vas boli zob?

Če vas boli zob, je najbolje, da čim prej obiščete zobozdravnika. V tem času lahko poskusite izpirati usta s toplo slano vodo, pomagate si lahko z blagimi protibolečinskimi zdravili (npr. na osnovi paracetamola), obenem pa se izogibati hrani in pijači, ki lahko draži boleč zob. Vsekakor pa je strokovno mnenje naših zobozdravnikov ključno za ustrezen nasvet in zdravljenje.

Je vaš zob občutljiv na toploto ali mraz?

Občutljivost zob na toploto ali mraz je lahko posledica različnih vzrokov, kot so poškodba sklenine, izpostavljenost zobnemu vratu ali prisotnost zobnih težav. Priporočljivo je, da se posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra, ki vam lahko pomaga ugotoviti vzrok občutljivosti in vam predpiše ustrezno zdravljenje ali priporočila za lajšanje simptomov.

Je vaš zob občutljiv na dotik?

Občutljivost zoba na dotik lahko kaže na različne težave, vključno z vnetjem dlesni, zobnimi oblogami, zlomom zoba ali drugimi zobnimi težavami. Da bi ugotovili natančen vzrok in prejeli ustrezno zdravljenje, je najbolje, da se čim prej posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra. Le-ta vam bo opravil pregled, postavil diagnozo in vam svetoval, kako nadaljevati.

Imate oteklino ob bolečem zobu?

Oteklina ob bolečem zobu lahko kaže na prisotnost vnetja ali okužbe v zobu ali dlesni. To je resno stanje, ki zahteva zobozdravniško pozornost. Priporočamo, da čim prej obiščete zobozdravnika v našem dentalnem centeru, ki bo lahko opravil ustrezne preglede, postavil diagnozo in vam predpisal potrebno zdravljenje. Ignoriranje takšnih simptomov lahko privede do poslabšanja stanja in resnejših težav.

Vam manjka zob?

Najboljša rešitev za manjkajoči zob je odvisna od več dejavnikov - lokacija manjkajočega zoba, vaše splošno zdravje, finančni okvirji ter vaše osebne preference. Na podlagi le-teh vam je na voljo več možnosti:

 • Zobni mostiček: To je fiksna rešitev, kjer mostiček povezuje sosednja zoba s protezo, ki nadomesti manjkajoči zob.
 • Implantat: Kirurško vstavljen implantat deluje kot nadomestek korenine zoba, na katerega je pritrjen zobni nadomestek.
 • Proteza: Odstranljiva proteza je možnost, če manjka več zob.
 • Ortodontska rešitev: V nekaterih primerih lahko ortodontske terapije pomagajo pri prilagajanju preostalih zob, da zapolnijo vrzel. Pridite v naš dentalni center, posvetujte se z zobozdravnikom in spoznajte, katera možnost je najbolj primerna glede na vaše posebne okoliščine in potrebe.
NAROČILO NA PREGLED >

Zakaj izbrati Emident?

Popolna oskrba na enem mestu, brez čakalnih vrst, ki jo nadgrajuje …

PRIJAZNA STORITEV

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

ZA VSO DRUŽINO

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

GARANCIJA NA VSE

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.
Garancijski pogoji >

FIKSNI MOSTIČEK V 24 URAH

Strokovno storitev fiksnega mostička vam izvedemo v 24 urah.

Drugi o nas

 • “Pravi naslov za tiste, ki imajo strah pred zobozdravnikom. Zelo profesionalni!“

  Jana Vuk Novak

 • "Ročne spretnosti zobozdravnice Emilije Naseve za delo v tako ozkem in občutljivemu okolju, kot so usta, izražajo vse njene izjemne spretnosti in človeške lastnosti, ki jih je tako zelo težko najti v enem samem človeku. S prizadevanjem za dobrobit pacienta v kombinaciji z nenehnim vpeljevanjem novih zobozdravstvenih tehnik, doktorica in njena asistentka zagotavljata lepo in prisrčno počutje pacientov. Kar ne gre podcenjevati, so tudi stroški posega, ki so glede na kakovostne materiale in izredno strokovnostjo dr. Emilije Naseve, sorazmerno majhni."

  Cibin Claudio

 • "Izjemno prijazni in strokovni. Zelo sem zadovoljen. Zelo lepi in prijetni prostori. Priporočam!"

  Dejan Pesovski

 • "S storitvijo zobozdravstvene ordinacije Emident sem zelo zadovoljna. Nudili so mi vso strokovno pomoč in mi zelo dobro svetovali glede na načrt zdravljenja. So prijazni in zelo ustrežljivi, kar se tiče obiskov pri njih, zato jih toplo priporočam."

  Vesna Žnidarčič

 • "Najboljši, strokovni, prijazni in cenovno ugodni."

  Aneta Georgieva

 • "Meni je pomembno, da si zobozdravnik za pacienta vzame dovolj časa in mu razloži, kaj bo počel v ustih in kaj je najboljše za zobe. V ordinaciji Emident sem dobila več kot dovolj kakovostnih informacij, zato to krasno ekipo lahko priporočam tudi ostalim."

  Branka Štraus

 • "Prijazna in profesionalna, imela sem se zelo lepo."

  Martina 36

Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle