STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 50 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Notranje beljenje zob

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z brezplačnim načrtom zdravljenja ter predračunom

< Nasveti

Kaj je in kdaj se uporablja?

Notranje beljenje zob je eden izmed med širšo javnostjo manj poznanih postopkov. Uporablja se za zobe, ki jih je bilo potrebno devitalizirati (jim odstraniti živec) in so zaradi tega izgubili barvo. V nadaljevanju preberite več o notranjem beljenju zob in njegovem delovanju.

Zakaj nekatere zobe devitaliziramo (jih koreninsko zdravimo)?

Odstranjevanje živca (devitalizacija) zoba je potrebno le v skrajnih primerih, ko na primer zob ni v pravilni poziciji, ko je nameščena krona ali mostiček ter ga je treba zbrusiti do pulpe. V teh primerih je priporočljivo zobu odstraniti živec, da kasneje ne bi povzročili resnih težav.

Včasih je treba zob koreninsko zdraviti. To se zgodi, če se je razvil parodontitis in posledično dlesen ne pokriva več zobnega vratu. Možno je, da živec zoba po poškodbi sam odmre, kar se pogosto zgodi v otroštvu po padcu.

Kaj se opravi pred postopkom notranjega beljenja zob?

Pred notranjim beljenjem zob najprej postavimo diagnozo in nato zob pripravimo na beljenje. Med diagnostiko opravimo natančen pregled, pogovorimo se o pacientovih navadah in napravimo rentgenski posnetek devitaliziranega zoba. Med pripravo odstranimo sledi kariesa ali nekvalitetnih zalivk (če obstajajo).

Kaj je notranje beljenje zob?

Notranje beljenje zob je beljenje devitaliziranih zob, to so zobje, ki niso vitalni oz. so koreninsko zdravljeni. Nekaj časa po odstranitvi živca zob spremeni barvo. Notranje beljenje zoba povrne prejšnjo barvo, kar pripomore k estetiki nasmeha.

Pri notranjem beljenju zoba se odstrani del zalivke in del koreninske polnitve zoba. Nato se v pripravljeno votlino vstavi belilni gel, ki pomaga pri beljenju zoba. Po vstavitvi belilnega gela naredimo novo začasno zalivko za čas približno enega tedna.

Postopek notranjega beljenja zob traja 15–20 minut. Za boljši učinek ga je priporočljivo ponoviti še dva- ali trikrat oz. dokler ne dosežemo želenega učinka.

Ali je notranje beljenje zob boleče?

Notranje beljenje zob je neboleč in neškodljiv postopek. Ne more škodovati zobem, dlesnim ali zdravju pacienta. Vendar notranjega beljenja zob ni mogoče opraviti ob prisotnosti kariesa (zobne gnilobe). Zato se pred začetkom postopka opravita diagnostika in priprava zoba.

Kako dolgoročno ohraniti rezultate notranjega beljenja zob?

Da bi ohranili rezultat notranjega beljenja zob, je pomembno vzdrževati izjemno dobro ustno higieno. To vključuje umivanje zob dvakrat na dan z mehko ščetko in zobno nitko. Zobe lahko obarvajo nekatera živila in pijače, kot so kava, vino, rdeča pesa, borovnice in druga. Obarva jih lahko tudi kajenje.

Če potrebujete notranje beljenje zob, se obrnite na nas in pomagali vam bomo povrniti belino vašega nasmeha!

< Nasveti
Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle