STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 60 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Oralna kirurgija

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z načrtom zdravljenja ter predračunom

Oralna in maksilofacialna kirurgija sta zobozdravstveni specialnosti, ki se ukvarjata z diagnostiko in kirurškim zdravljenjem bolezni, poškodb ter prirojenih nepravilnosti in napak v ustih, čeljustih, na obrazu in sosednjih strukturah.

ORALNA KIRURGIJA OBSEGA NASLEDNJE POSTOPKE:

 • ekstrakcija (puljenje) zob
 • kirurška ekstrakcija retiniranih in poluretiniranih zob
 • implantacija zobnih vsadkov
 • dvig sinusnega dna (sinus lifting)
 • avtotransplantacija zob
 • izkles modrostnih zob
 • odstranitev zlomljenih zob
 • vodena regeneracija (dograditev) kosti
 • odstranitev cist zobnega izvora v čeljustnih kosteh
 • vse vrste korekcije alveolarnega grebena čeljustnih kosti
 • estetska kirurgija dlesni
 • regenerativna parodontalna kirurgija
NAROČITE SE NA PREGLED & PRIPRAVO NAČRTA

Spoznajte še več informacij o oralni kirurgiji

APIKOTOMIJA

Konservativno endodontsko zdravljenje velikokrat ne zadostuje za dosego končnega rezultata, zato se z apikotomijo odstrani vrh korenine skupaj s patološko spremenjenimi periapikalnimi tkivi (granulom). Zob najprej ozdravimo po pravilih endodontije in naredimo kontrolno rentgensko sliko. Apikotomija je kirurški poseg, ki ga opravimo ob lokalni anesteziji. Dlesen najprej pri vrhu korenine odpremo, po trepaniranju kosti prerežemo in odstranimo vrh korenine skupaj z granulomom. Po dobri kiretaži (čiščenju) in adaptaciji dlesni zašijemo. Pacient dobi navodila, da si mora 24 ur po posegu nanašati hladne obkladke in jemati protibolečinske tablete (aspirin ne pride v poštev, saj preprečuje strjevanje krvi), po potrebi pa se predpiše tudi antibiotik. Po enem tednu odstranimo šive, čez šest do dvanajst mesecev napravimo kontrolno rentgensko sliko in tako preverimo osifikacijo (proces zdravljenja).

SINUS LIFTING (DVIG SINUSNEGA DNA)

Dvig sinusnega dna je kirurški poseg, s katerim dvignemo membrano sinusa in zagotovimo prostor za kostno dograditev v zadnjem delu zgornje čeljusti. Na ta način povečamo volumen kosti za vgradnjo vsadkov.

Dvig sinusnega dna in postavitev vsadkov se velikokrat opravita istočasno. Če manjka preveč kosti, pri prvem posegu opravimo samo dvig sinusnega dna, po šestih mesecih pa opravimo implantacijo zobnega vsadka. Poseg izvaja oralni kirurg v lokalni anesteziji in je za pacienta popolnoma neboleč.

Po posegu pacientu podamo navodila, da si prvih 24 ur občasno nanaša hladne obkladke, jemlje protibolečinske tablete (NE aspirina) in antibiotik. Ključni sta zobna in ustna higiena, zato je prva dva tedna dvakrat dnevno potrebno enominutno spiranje z ustno vodo (Curasept). V prvih dneh sta možna rahlo otekanje in zmerna bolečina. Prva dva tedna odsvetujemo težak fizični napor. Če se pojavi rahla krvavitev iz nosu, naj nas ne skrbi, saj je po takem posegu to običajno.

KOSTNA DOGRADITEV

Kostna dograditev je kirurški poseg, s katerim nadomestimo izgubo kosti, ki je nastala po ekstrakciji zoba. Opravimo jo hkrati z vstavitvijo vsadkov ali pa oralni kirurg po presoji pri prvem posegu opravi samo kostno dograditev, po šestih mesecih pa še implantacijo vsadkov.

Materiali za kostno dograditev so lahko živalskega ali človeškega izvora ali pa so v celoti sintetični. V naši zobni ordinaciji uporabljamo material BioOss (Geistlich Biomaterials), izdelan v Švici. Je živalskega izvora in ima zelo kakovostno mineralno sestavo, ki vpliva na hitro oblikovanje nove kosti. Augumentirano kost je treba pokriti s kolagensko membrano.

Vse dodatne informacije pacient dobi pri prvem pregledu.

ODMIK (RECESIJA) DLESNI

Odmik (recesija) dlesni je lahko posledica parodontalne bolezni, nepravilnega ugriza, zelo tenke čeljustne kosti ali celo njene popolne odsotnosti na določeni koreninski površini. Umik dlesni lahko povzročijo tudi napačno ščetkanje zob, slaba ustna higiena, nepravilna uporaba medzobne nitke, nepravilno zaključene konturirane zalivke, prevleke, mostički, bruksizem.

Recesijo dlesni lahko v nekaterih primerih povzroči tudi ortodontsko zdravljenje, kadar je alveolarna kost okoli zob tanka ali če se za premikanje zob uporablja premočna sila.

Ob umiku dlesni zobje postanejo daljši, lahko je viden tudi del korenine, kar je estetsko moteče, zobje pa postanejo tudi preobčutljivi, zato pacienti obiščejo zobozdravnika.

Za uspešno zdravljenje recesije in izbiro metode je pomembno najprej določiti, na kateri zobni površini se recesija nahaja, kaj jo povzroča in kakšno je stanje obzobnega tkiva: ali jo spremlja izguba kosti, ali obstaja aktivna parodontalna bolezen ipd.

Vedeti moramo, da je najprej potrebno parodontalno zdravljenje, šele nato se izvede koreninsko prekrivanje.

Zdravljenje gingivne recesije je lahko konservativno ali kirurško.

Kirurško zdravljenje je pogostejše in zagotavlja najboljše trajne estetske rezultate. Z mukogingivalno kirurgijo popravljamo morfologijo, položaj in debelino gingivnih tkiv.

KAKO RAVNATI PO KIRURŠKEM POSEGU V USTIH?

 • Gazo, ki nam jo je na rano namestil zobozdravnik, odstranimo 10 do 30 minut po operaciji. Priporočljivo je začeti hranjenje, šele ko učinek anestezije dokončno izzveni, sicer lahko ugriznemo v anastrezirani predel, ne da bi to zaznali.
 • Hrana in pijača, ki jo zaužijemo po operaciji, ne smeta biti vroča, saj lahko to povzroči krvavitev.
 • Uživajmo mrzlo hrano (sladoled).
 • Za zmanjšanje oteklin si nanašajmo hladne obkladke, vendar ne neposredno na kožo, temveč preko brisače. Na vsakih 20 minut hlajenja naj sledi 20-minutni premor. Hlajenje ima največji učinek v prvih 24 urah po puljenju.
 • V dneh po ekstrakciji je priporočljivo uživati hrano na nasprotni strani v ustih.
 • Nekaj ​​dni po odstranitvi zoba rane ohranimo čiste in ne odstranjujmo strdkov, ki nastanejo po ekstrakciji. To je naravni mehanizem za regeneracijo tkiv.
 • Po puljenju moramo rano pustiti čim bolj pri miru, ust ne izpirajmo pretirano z ustno vodo, saj lahko tako odplaknemo strdek, ki je zelo pomemben za dobro celjenje rane.
 • Ustna voda za izpiranje naj vsebuje klorheksidin. Lahko pa rano mažemo z gelom, ki vsebuje klorheksidin.
 • Če se po odstranitvi zoba pojavijo bolečine, lahko varno jemljemo zdravila proti bolečinam, vendar pazimo, da ne prekoračimo dnevnega odmerka. Aspirina ne smemo jemati, saj preprečuje strjevanje krvi.
 • Več dni po zobni operaciji je strogo prepovedano kajenje.
 • Po odstranitvi zoba zelo odsvetujemo naporno vadbo.
 • V primeru stopnjevanja bolečin, otekanja, krvavitve ali povišane telesne temperature po treh dneh od operacije se moramo obvezno zglasiti pri svojem zobozdravniku.

KAKO SE PRIPRAVIMO NA KIRURŠKI POSEG PRI ORALNEM KIRURGU?

 • Vsaj 36 ur pred posegom moramo prenehati s kajenjem.
 • Zobe si doma dobro umijemo in očistimo z zobno nitko.
 • Ženske si odstranimo ličila, moški z brado ali brki pa poskrbimo za higieno ter še posebej natančno očistimo področje okoli ust.
 • Vsaj 24 ur pred operacijo in po njej ne pijemo alkohola.
 • Če imamo predpisana zdravila, jih moramo jemati kljub operaciji.
 • Pred operacijo uživajmo hrano.
 • Oblecimo se v dovolj ohlapna in udobna oblačila.
 • Na dan operacije ne nosimo barvnih kontaktnih leč.
 • Dan operacije ne sme sovpadati z mesečnim menstrualnim ciklom.
 • Za dan operacije odpovejmo pomembne službene obveznosti.
 • Če nas čaka obsežnejši poseg, pridimo k zobozdravniku v spremstvu.

Rešitve za pogoste težave

Imate vnete dlesni?

Pri vnetih dlesnih oz. gingivitisu je pomembno ohranjanje dobre ustne higiene. Redno ščetkanje zob, uporaba zobne nitke in ustne vode lahko pomagajo zmanjšati vnetje. Obiščite nas, da ocenimo stanje gingivitisa in vam svetujemo ustrezno zdravljenje.

Vas boli zob?

Če vas boli zob, je najbolje, da čim prej obiščete zobozdravnika. V tem času lahko poskusite izpirati usta s toplo slano vodo, pomagate si lahko z blagimi protibolečinskimi zdravili (npr. na osnovi paracetamola), obenem pa se izogibati hrani in pijači, ki lahko draži boleč zob. Vsekakor pa je strokovno mnenje naših zobozdravnikov ključno za ustrezen nasvet in zdravljenje.

Je vaš zob občutljiv na toploto ali mraz?

Občutljivost zob na toploto ali mraz je lahko posledica različnih vzrokov, kot so poškodba sklenine, izpostavljenost zobnemu vratu ali prisotnost zobnih težav. Priporočljivo je, da se posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra, ki vam lahko pomaga ugotoviti vzrok občutljivosti in vam predpiše ustrezno zdravljenje ali priporočila za lajšanje simptomov.

Je vaš zob občutljiv na dotik?

Občutljivost zoba na dotik lahko kaže na različne težave, vključno z vnetjem dlesni, zobnimi oblogami, zlomom zoba ali drugimi zobnimi težavami. Da bi ugotovili natančen vzrok in prejeli ustrezno zdravljenje, je najbolje, da se čim prej posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra. Le-ta vam bo opravil pregled, postavil diagnozo in vam svetoval, kako nadaljevati.

Imate oteklino ob bolečem zobu?

Oteklina ob bolečem zobu lahko kaže na prisotnost vnetja ali okužbe v zobu ali dlesni. To je resno stanje, ki zahteva zobozdravniško pozornost. Priporočamo, da čim prej obiščete zobozdravnika v našem dentalnem centeru, ki bo lahko opravil ustrezne preglede, postavil diagnozo in vam predpisal potrebno zdravljenje. Ignoriranje takšnih simptomov lahko privede do poslabšanja stanja in resnejših težav.

Vam manjka zob?

Najboljša rešitev za manjkajoči zob je odvisna od več dejavnikov - lokacija manjkajočega zoba, vaše splošno zdravje, finančni okvirji ter vaše osebne preference. Na podlagi le-teh vam je na voljo več možnosti:

 • Zobni mostiček: To je fiksna rešitev, kjer mostiček povezuje sosednja zoba s protezo, ki nadomesti manjkajoči zob.
 • Implantat: Kirurško vstavljen implantat deluje kot nadomestek korenine zoba, na katerega je pritrjen zobni nadomestek.
 • Proteza: Odstranljiva proteza je možnost, če manjka več zob.
 • Ortodontska rešitev: V nekaterih primerih lahko ortodontske terapije pomagajo pri prilagajanju preostalih zob, da zapolnijo vrzel. Pridite v naš dentalni center, posvetujte se z zobozdravnikom in spoznajte, katera možnost je najbolj primerna glede na vaše posebne okoliščine in potrebe.
NAROČILO NA PREGLED >

Zakaj izbrati Emident?

Popolna oskrba na enem mestu, brez čakalnih vrst, ki jo nadgrajuje …

PRIJAZNA STORITEV

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

ZA VSO DRUŽINO

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

GARANCIJA NA VSE

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.
Garancijski pogoji >

FIKSNI MOSTIČEK V 24 URAH

Strokovno storitev fiksnega mostička vam izvedemo v 24 urah.

Drugi o nas

 • “Pravi naslov za tiste, ki imajo strah pred zobozdravnikom. Zelo profesionalni!“

  Jana Vuk Novak

 • "Ročne spretnosti zobozdravnice Emilije Naseve za delo v tako ozkem in občutljivemu okolju, kot so usta, izražajo vse njene izjemne spretnosti in človeške lastnosti, ki jih je tako zelo težko najti v enem samem človeku. S prizadevanjem za dobrobit pacienta v kombinaciji z nenehnim vpeljevanjem novih zobozdravstvenih tehnik, doktorica in njena asistentka zagotavljata lepo in prisrčno počutje pacientov. Kar ne gre podcenjevati, so tudi stroški posega, ki so glede na kakovostne materiale in izredno strokovnostjo dr. Emilije Naseve, sorazmerno majhni."

  Cibin Claudio

 • "Izjemno prijazni in strokovni. Zelo sem zadovoljen. Zelo lepi in prijetni prostori. Priporočam!"

  Dejan Pesovski

 • "S storitvijo zobozdravstvene ordinacije Emident sem zelo zadovoljna. Nudili so mi vso strokovno pomoč in mi zelo dobro svetovali glede na načrt zdravljenja. So prijazni in zelo ustrežljivi, kar se tiče obiskov pri njih, zato jih toplo priporočam."

  Vesna Žnidarčič

 • "Najboljši, strokovni, prijazni in cenovno ugodni."

  Aneta Georgieva

 • "Meni je pomembno, da si zobozdravnik za pacienta vzame dovolj časa in mu razloži, kaj bo počel v ustih in kaj je najboljše za zobe. V ordinaciji Emident sem dobila več kot dovolj kakovostnih informacij, zato to krasno ekipo lahko priporočam tudi ostalim."

  Branka Štraus

 • "Prijazna in profesionalna, imela sem se zelo lepo."

  Martina 36

Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle