STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 60 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Bela zalivka

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z načrtom zdravljenja ter predračunom

Z belimi zalivkami popravljamo manjše napake na zobnih kronah. Po funkcionalnosti ter tudi po sijaju, barvi in prosojnosti so bele zalivke najbolj podobne naravnim zobem. Ker poustvarijo anatomsko obliko zob, so primerna rešitev ob zamenjavi starih in potemnelih zalivk, pri obnovi zlomljenih zob in ob zdravljenju kariesa.

Bela zalivka

od 60 € do 130 €

NAROČITE SE NA PREGLED & PRIPRAVO NAČRTA

Spoznajte še več informacij o belih zalivkah

Katere so prednosti izdelave belih zalivk?

Izdelava belih zalivk prispeva k estetiki in k ustnemu zdravju. Naj naštejemo njihove glavne prednosti.  

 • Obnavljajo funkcijo zob, saj nadomestijo izgubljeni ali poškodovani del zoba in mu tako omogočijo običajno vlogo pri prehranjevanju in govoru. Z belimi zalivkami obnovljeni zobje so popolnoma funkcionalni in zalivke ne povzročajo nikakršnega nelagodja.
 • Zalivke so neopazne, saj so izdelane v barvi zob.
 • Preprečujejo nastanek kariesa, saj z njimi zapolnimo vrzeli in luknje, v katerih bi se sicer zadrževali ostanki hrane ter povzročili razvoj patogenih bakterij. To pomaga preprečevati nastanek kariesa in ohranjati zdravje ustne votline, kajti karies lahko vodi do izgube celotnega zoba ali do potrebe za koreninsko zdravljenje.
 • Podaljšajo življenjsko dobo zob, saj ščitijo zobne strukture pred nadaljnjimi poškodbami.
 • Najbolj priljubljene so bele (fotopolimerne) zalivke. Odlikujeta jih trdnost in široka paleta odtenkov bele barve. Čeprav so biokompatibilne, se na njihovo gladko površino ne lepijo zobne obloge. So sicer manj trajne od zalivk iz porcelana, vendar zagotavljajo visoko estetiko, njihova izdelava pa je minimalno invazivna ter cenovno ugodnejša kot pri izdelavi porcelanskih.

Kaj vključuje postopek izdelave belih zalivk?

 • Poškodovani del zoba odstranimo in njegovo površino pripravimo na poseg.
 • Izberemo ustrezno barvo zalivke, ki se ujema z barvo zoba.
 • Material, iz katerega je izdelana zalivka, nanašamo v več plasteh ter vsako plast utrdimo z ultravijolično svetilko.
 • Nazadnje zalivko spoliramo.

Postopek izdelave belih zalivk se opravi z lokalno anestezijo in običajno je zanjo potreben en sam obisk pri zobozdravniku.

Kakovostno izdelane bele zalivke zagotavljajo dolgoročno obstojnost, funkcionalnost in estetiko popravljenih zob. Da preprečimo razpoke in zadrževanje ostankov hrane na zobeh, kar bi lahko vodilo do ponovnega pojava zobne gnilobe ter vnetja dlesni, moramo pri izdelavi zalivk paziti, da skrbno oblikujemo kontaktne točke s sosednjimi zobmi.

Zakaj je Emident pravi dentalni center za vaše zobozdravstveno zdravljenje?

Čeprav je obturacija rutinski poseg, ki se izvaja v vsaki zobozdravstveni ordinaciji, je njen pomen podcenjen. Za dobre rezultate moramo storitev izvesti zelo natančno. Samo kakovostno zapolnjevanje praznega prostora in dobra predpriprava površine zagotavljata udobje, funkcionalnost ter dolgoročno ohranjanje dobrega zdravja vaših zob.

V zobozdravstveni kliniki Emident Dent imamo ekipo izkušenih strokovnjakov, ki do potankosti poznajo postopek obturacije ter ga izvajajo na najvišji možni strokovni ravni.

Rešitve za pogoste težave

Imate vnete dlesni?

Pri vnetih dlesnih oz. gingivitisu je pomembno ohranjanje dobre ustne higiene. Redno ščetkanje zob, uporaba zobne nitke in ustne vode lahko pomagajo zmanjšati vnetje. Obiščite nas, da ocenimo stanje gingivitisa in vam svetujemo ustrezno zdravljenje.

Vas boli zob?

Če vas boli zob, je najbolje, da čim prej obiščete zobozdravnika. V tem času lahko poskusite izpirati usta s toplo slano vodo, pomagate si lahko z blagimi protibolečinskimi zdravili (npr. na osnovi paracetamola), obenem pa se izogibati hrani in pijači, ki lahko draži boleč zob. Vsekakor pa je strokovno mnenje naših zobozdravnikov ključno za ustrezen nasvet in zdravljenje.

Je vaš zob občutljiv na toploto ali mraz?

Občutljivost zob na toploto ali mraz je lahko posledica različnih vzrokov, kot so poškodba sklenine, izpostavljenost zobnemu vratu ali prisotnost zobnih težav. Priporočljivo je, da se posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra, ki vam lahko pomaga ugotoviti vzrok občutljivosti in vam predpiše ustrezno zdravljenje ali priporočila za lajšanje simptomov.

Je vaš zob občutljiv na dotik?

Občutljivost zoba na dotik lahko kaže na različne težave, vključno z vnetjem dlesni, zobnimi oblogami, zlomom zoba ali drugimi zobnimi težavami. Da bi ugotovili natančen vzrok in prejeli ustrezno zdravljenje, je najbolje, da se čim prej posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra. Le-ta vam bo opravil pregled, postavil diagnozo in vam svetoval, kako nadaljevati.

Imate oteklino ob bolečem zobu?

Oteklina ob bolečem zobu lahko kaže na prisotnost vnetja ali okužbe v zobu ali dlesni. To je resno stanje, ki zahteva zobozdravniško pozornost. Priporočamo, da čim prej obiščete zobozdravnika v našem dentalnem centeru, ki bo lahko opravil ustrezne preglede, postavil diagnozo in vam predpisal potrebno zdravljenje. Ignoriranje takšnih simptomov lahko privede do poslabšanja stanja in resnejših težav.

Vam manjka zob?

Najboljša rešitev za manjkajoči zob je odvisna od več dejavnikov - lokacija manjkajočega zoba, vaše splošno zdravje, finančni okvirji ter vaše osebne preference. Na podlagi le-teh vam je na voljo več možnosti:

 • Zobni mostiček: To je fiksna rešitev, kjer mostiček povezuje sosednja zoba s protezo, ki nadomesti manjkajoči zob.
 • Implantat: Kirurško vstavljen implantat deluje kot nadomestek korenine zoba, na katerega je pritrjen zobni nadomestek.
 • Proteza: Odstranljiva proteza je možnost, če manjka več zob.
 • Ortodontska rešitev: V nekaterih primerih lahko ortodontske terapije pomagajo pri prilagajanju preostalih zob, da zapolnijo vrzel. Pridite v naš dentalni center, posvetujte se z zobozdravnikom in spoznajte, katera možnost je najbolj primerna glede na vaše posebne okoliščine in potrebe.
NAROČILO NA PREGLED >

Zakaj izbrati Emident?

Popolna oskrba na enem mestu, brez čakalnih vrst, ki jo nadgrajuje …

PRIJAZNA STORITEV

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

ZA VSO DRUŽINO

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

GARANCIJA NA VSE

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.
Garancijski pogoji >

FIKSNI MOSTIČEK V 24 URAH

Strokovno storitev fiksnega mostička vam izvedemo v 24 urah.

Drugi o nas

 • “Pravi naslov za tiste, ki imajo strah pred zobozdravnikom. Zelo profesionalni!“

  Jana Vuk Novak

 • "Ročne spretnosti zobozdravnice Emilije Naseve za delo v tako ozkem in občutljivemu okolju, kot so usta, izražajo vse njene izjemne spretnosti in človeške lastnosti, ki jih je tako zelo težko najti v enem samem človeku. S prizadevanjem za dobrobit pacienta v kombinaciji z nenehnim vpeljevanjem novih zobozdravstvenih tehnik, doktorica in njena asistentka zagotavljata lepo in prisrčno počutje pacientov. Kar ne gre podcenjevati, so tudi stroški posega, ki so glede na kakovostne materiale in izredno strokovnostjo dr. Emilije Naseve, sorazmerno majhni."

  Cibin Claudio

 • "Izjemno prijazni in strokovni. Zelo sem zadovoljen. Zelo lepi in prijetni prostori. Priporočam!"

  Dejan Pesovski

 • "S storitvijo zobozdravstvene ordinacije Emident sem zelo zadovoljna. Nudili so mi vso strokovno pomoč in mi zelo dobro svetovali glede na načrt zdravljenja. So prijazni in zelo ustrežljivi, kar se tiče obiskov pri njih, zato jih toplo priporočam."

  Vesna Žnidarčič

 • "Najboljši, strokovni, prijazni in cenovno ugodni."

  Aneta Georgieva

 • "Meni je pomembno, da si zobozdravnik za pacienta vzame dovolj časa in mu razloži, kaj bo počel v ustih in kaj je najboljše za zobe. V ordinaciji Emident sem dobila več kot dovolj kakovostnih informacij, zato to krasno ekipo lahko priporočam tudi ostalim."

  Branka Štraus

 • "Prijazna in profesionalna, imela sem se zelo lepo."

  Martina 36

Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle