STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 60 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Beljenje zob

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z načrtom zdravljenja ter predračunom

Zelo velik učinek na svoj videz lahko dosežemo samo z beljenjem zob brez dodatnih posegov.
Lepi beli zobje nam zagotavljajo samozavest, zato se za postopek beljenja odloča vedno več ljudi.

Kje opraviti beljenje zob?
Zelo velik učinek na svoj videz lahko dosežemo samo z beljenjem zob brez dodatnih posegov. Lepi beli zobje nam zagotavljajo samozavest, zato se za postopek beljenja odloča vedno več ljudi. Beljenje zob se lahko izvaja v zobni ordinaciji ali doma.

NAROČITE SE NA BELJENJE ZOB

Spoznajte še več informacij o beljenju zob

Beljenje zob se lahko izvaja v zobni ordinaciji ali doma.

 • V zobni ordinaciji je potrebnih več obiskov. Vsak od njih traja približno eno uro, vendar so to povsem neboleči in popolnoma varni postopki. Zobje so po prvem postopku beljenja svetlejši za 2–3 odtenke, po drugem obisku pa je učinek beljenja že zelo opazen. Zavedati se moramo, da je postopek beljenja zob podoben barvanju las, kar pomeni, da moramo za ohranjanje učinka na vsakih 6 do 12 mesecev opraviti osvežilni tretma. Poleg rednih obiskov pri zobozdravniku moramo skrbeti tudi za dobro ustno higieno ter se izogibati pigmentirani hrani in pijači (čaj, kava, rdeče vino) pa tudi nikotinu.
 • Pri beljenju zob doma uporabljamo individualni silikonski nosilec in gel za beljenje. Gel za domačo uporabo je nizko koncentriran. Uporabljamo ga nekaj ur dnevno ali preko noči. Rezultati se pokažejo po enem tednu.

Zakaj se zobje obarvajo?

Obarvanje zob je naravni proces, ki nastopi z leti, močno pa ga pospešimo z aktivnim vnosom obarvane hrane in pijače (čaja, kave, rdečega vina) ter s kajenjem. Povzroči ga lahko tudi jemanje nekaterih zdravil.

Kako lahko pobelimo avitalen (mrtev) zob?

S kemičnim belilnim sredstvom lahko pobelimo tudi avitalen (mrtev) zob, ki sčasoma potemni. Postopek se opravi v zobni ordinaciji, tako da zobozdravnik v notranjost zoba vstavi belilno sredstvo, ki tam ostane 5–10 dni. Postopek po potrebi 2–3-krat ponovimo.

Katere vrste obarvanje je bolj dovzetno za beljenje?

Za beljenje so načeloma dovzetne vse vrste obarvanja zob, čeprav v različni meri. Na splošno velja, da laže dosežemo učinek beline pri gensko rumenkastih kot pri sivkastih zobeh.

Ali obstajajo kontraindikacije za beljenje zob?

Pravzaprav ni nobenih absolutnih kontraindikacij za beljenje zob. Pomembno je, da so zobje pred začetkom beljenja sanirani (da ni prisoten karies).

Ali profesionalno ultrazvočno čiščenje in poliranje zob zagotavljata zanesljiv rezultat in vidno belino zob?

Pred beljenjem je nujno čiščenje in poliranje zobnega kamna, vendar s tem še ne posvetlimo barve zob.

Ali obstaja metoda za zagotavljanje trajno belega nasmeha?

Trajno bel nasmeh nam zagotavljajo edino zobne luske, s katerimi spremenimo barvo zob, lahko pa tudi korigiramo njihovo obliko in manjše ortodontske nepravilnosti.

Kako čim dlje ohranimo doseženo barvo zob?

Za ohranitev doseženih rezultatov sta ključnega pomena dobra ustna higiena in redno profesionalno čiščenje zob pri zobozdravniku. Pomembno je tudi zmanjšati uživanje obarvanih živil in pijač v prehrani ter opustiti kajenje. Belino nam lahko zagotavljajo samo ponavljajoči se periodični osvežilni belilni tretmaji.

Rešitve za pogoste težave

Imate vnete dlesni?

Pri vnetih dlesnih oz. gingivitisu je pomembno ohranjanje dobre ustne higiene. Redno ščetkanje zob, uporaba zobne nitke in ustne vode lahko pomagajo zmanjšati vnetje. Obiščite nas, da ocenimo stanje gingivitisa in vam svetujemo ustrezno zdravljenje.

Vas boli zob?

Če vas boli zob, je najbolje, da čim prej obiščete zobozdravnika. V tem času lahko poskusite izpirati usta s toplo slano vodo, pomagate si lahko z blagimi protibolečinskimi zdravili (npr. na osnovi paracetamola), obenem pa se izogibati hrani in pijači, ki lahko draži boleč zob. Vsekakor pa je strokovno mnenje naših zobozdravnikov ključno za ustrezen nasvet in zdravljenje.

Je vaš zob občutljiv na toploto ali mraz?

Občutljivost zob na toploto ali mraz je lahko posledica različnih vzrokov, kot so poškodba sklenine, izpostavljenost zobnemu vratu ali prisotnost zobnih težav. Priporočljivo je, da se posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra, ki vam lahko pomaga ugotoviti vzrok občutljivosti in vam predpiše ustrezno zdravljenje ali priporočila za lajšanje simptomov.

Je vaš zob občutljiv na dotik?

Občutljivost zoba na dotik lahko kaže na različne težave, vključno z vnetjem dlesni, zobnimi oblogami, zlomom zoba ali drugimi zobnimi težavami. Da bi ugotovili natančen vzrok in prejeli ustrezno zdravljenje, je najbolje, da se čim prej posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra. Le-ta vam bo opravil pregled, postavil diagnozo in vam svetoval, kako nadaljevati.

Imate oteklino ob bolečem zobu?

Oteklina ob bolečem zobu lahko kaže na prisotnost vnetja ali okužbe v zobu ali dlesni. To je resno stanje, ki zahteva zobozdravniško pozornost. Priporočamo, da čim prej obiščete zobozdravnika v našem dentalnem centeru, ki bo lahko opravil ustrezne preglede, postavil diagnozo in vam predpisal potrebno zdravljenje. Ignoriranje takšnih simptomov lahko privede do poslabšanja stanja in resnejših težav.

Vam manjka zob?

Najboljša rešitev za manjkajoči zob je odvisna od več dejavnikov - lokacija manjkajočega zoba, vaše splošno zdravje, finančni okvirji ter vaše osebne preference. Na podlagi le-teh vam je na voljo več možnosti:

 • Zobni mostiček: To je fiksna rešitev, kjer mostiček povezuje sosednja zoba s protezo, ki nadomesti manjkajoči zob.
 • Implantat: Kirurško vstavljen implantat deluje kot nadomestek korenine zoba, na katerega je pritrjen zobni nadomestek.
 • Proteza: Odstranljiva proteza je možnost, če manjka več zob.
 • Ortodontska rešitev: V nekaterih primerih lahko ortodontske terapije pomagajo pri prilagajanju preostalih zob, da zapolnijo vrzel. Pridite v naš dentalni center, posvetujte se z zobozdravnikom in spoznajte, katera možnost je najbolj primerna glede na vaše posebne okoliščine in potrebe.
NAROČILO NA PREGLED >

Zakaj izbrati Emident?

Popolna oskrba na enem mestu, brez čakalnih vrst, ki jo nadgrajuje …

PRIJAZNA STORITEV

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

ZA VSO DRUŽINO

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

GARANCIJA NA VSE

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.
Garancijski pogoji >

FIKSNI MOSTIČEK V 24 URAH

Strokovno storitev fiksnega mostička vam izvedemo v 24 urah.

Drugi o nas

 • “Pravi naslov za tiste, ki imajo strah pred zobozdravnikom. Zelo profesionalni!“

  Jana Vuk Novak

 • "Ročne spretnosti zobozdravnice Emilije Naseve za delo v tako ozkem in občutljivemu okolju, kot so usta, izražajo vse njene izjemne spretnosti in človeške lastnosti, ki jih je tako zelo težko najti v enem samem človeku. S prizadevanjem za dobrobit pacienta v kombinaciji z nenehnim vpeljevanjem novih zobozdravstvenih tehnik, doktorica in njena asistentka zagotavljata lepo in prisrčno počutje pacientov. Kar ne gre podcenjevati, so tudi stroški posega, ki so glede na kakovostne materiale in izredno strokovnostjo dr. Emilije Naseve, sorazmerno majhni."

  Cibin Claudio

 • "Izjemno prijazni in strokovni. Zelo sem zadovoljen. Zelo lepi in prijetni prostori. Priporočam!"

  Dejan Pesovski

 • "S storitvijo zobozdravstvene ordinacije Emident sem zelo zadovoljna. Nudili so mi vso strokovno pomoč in mi zelo dobro svetovali glede na načrt zdravljenja. So prijazni in zelo ustrežljivi, kar se tiče obiskov pri njih, zato jih toplo priporočam."

  Vesna Žnidarčič

 • "Najboljši, strokovni, prijazni in cenovno ugodni."

  Aneta Georgieva

 • "Meni je pomembno, da si zobozdravnik za pacienta vzame dovolj časa in mu razloži, kaj bo počel v ustih in kaj je najboljše za zobe. V ordinaciji Emident sem dobila več kot dovolj kakovostnih informacij, zato to krasno ekipo lahko priporočam tudi ostalim."

  Branka Štraus

 • "Prijazna in profesionalna, imela sem se zelo lepo."

  Martina 36

Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle