STORITVE
od 1.280 €
od 6.800 €
od 350 €
ORALNA KIRURGIJA
od 60 €
PARADONTOLOGIJA
od 60 €
od 60 €
BELJENJE ZOB
od 350 €
ORTODONTIJA
BONDING
CENIKSPOZNAJTE NASSVETUJEMOKONTAKT

Implantologija

BREZPLAČEN PRVI PREGLED

vključno z načrtom zdravljenja ter predračunom

Ali je za nadomestitev manjkajočega zoba zobni vsadek je najboljša rešitev?

Zobni vsadek je eden najboljših načinov nadomestitve manjkajočega zoba zaradi svoje stabilnosti in funkcionalnosti. Vsadek deluje kot umetna korenina, ki se vgradi v čeljustno kost. Ta postopek omogoča trdno osnovo za namestitev zobne prevleke, kar omogoča naraven videz in občutek zoba. Poleg tega ohranja zdrave kosti in ne vpliva na sosednje zobe, kar je dolgoročno koristno za zdravje ustne votline.

Zobni vsadek z vijačeno keramično prevleko v 24 urah

že od 1.280 €

NAROČITE SE NA PREGLED & PRIPRAVO NAČRTA

Prednosti implantata v primerjavi z ostalimi načini nadomestitve manjkajočih zob

Zobni vsadki (implantati) predstavljajo najboljšo rešitev v primeru pomanjkanja zob. Implantati so nadomestki v obliki vijaka, izdelani iz titana (Ti), ki se vgradijo v kost in posnemajo naravno korenino manjkajočega zoba. Kadar se kost zaraste z implantatom, nanj namestimo ustrezno nadgradnjo. To je lahko posamezna prevleka, mostiček ali proteza. Na ta način zagotovimo ponovno funkcijo manjkajočih zob.

Po ekstrakciji zoba kost na mestu manjkajočega zoba sčasoma izgine oz. »se stopi«. Ta pojav lahko preprečimo, le če na tem mestu namestimo zobni vsadek.

Če manjkajoči zob nadomestimo z zobnim vsadkom, sosednjih zob ni potrebno brusiti kot pri namestitvi nosilcev mostička (pri tem zobe poškodujemo).

Umetni zobje na implantatih so fiksni nadomestki, kar pomeni, da se (za razliko od zobnih protez) po vstavljanju ne snamejo. Nudijo nam občutek varnosti in samozavesti.

Zobne vsadke lahko namestimo celo v primeru, ko ima pacient že totalno oz. polno protezo, ki jo čvrsto pritrdimo. Zdravljenje z implantati je neprimerljivo bolj učinkovito kot pri ostalih alternativah, saj zagotavlja dolgotrajno rešitev.

Postopek vgraditve zobnega vsadka je razdeljen v dve fazi: kirurško în protetično.

Kirurški poseg opravimo ob lokalni anesteziji in je popolnoma neboleč. Po posegu smo prvih nekaj dni rahlo otečeni in čutimo bolečino, ki jo obvladamo s protibolečinskimi tabletami, dobimo pa tudi antibiotik. Zobozdravnik nam poda navodila za ustno higieno, ki je zelo pomembna za uspeh implantiranja.

Obdobje, ki je potrebno za oseointegracijo (zaraščanje zobnega vsadka s kostjo), je odvisno od posameznega primera in lahko traja od dveh do šestih mesecev. Šele po tem obdobju lahko na zobni vsadek namestimo umetno prevleko ali pritrdimo zobno protezo. Če upoštevamo omenjeni protokol, je vgradnja zobnega vsadka uspešna v 99 % primerov.

Takojšnja vstavitev implantata

Tudi postopek takojšnje (imediatne) implantacije vključuje dva dela, ki pa se za razliko od klasične metode implantiranja, izvajata eden za drugim. Torej brez čakanja, da bi se tkiva zacelila.

Prihranek časa in dejstvo, da se izognete dodatnemu kirurškemu posegu še zdaleč nista edini prednosti takojšnje implantacije.

Prva prednost je, da je ta poseg bistveno manj invaziven in bolniku povzroči manj težav kot običajna implantacija. Takojšnja vstavitev implantata pospeši postopek celjenja okolnih tkiv, saj med posegom niso dodatno poškodovana.

Drug pomemben razlog je, da boste tako ohranili količino in volumen čeljustne kosti, v kateri so korenine vaših zob. Dokazano je, da se dva meseca po izgubi naravnega zoba kost stanjša tudi do 40 %. Daljši kot je čas med puljenjem zoba in postopkom implantacije, več kosti propade.

Posledice za pacienta so estetske, saj se spreminja sama oblika obraza. Dlje, kot čakate, bolj se lica pogrezajo navznoter. Po drugi strani pa se propadanje kosti pokaže kot oteževalni dejavnik pri vstavljanju implantata. Razlog je v tem, da mora biti kost dovolj močna in gosta, da vsadek ostane stabilen. Takojšnja implantacija preprečuje tanjšanje kosti in postopek dograditve kosti ni potreben.

Poseg takojšnje vstavitve implantata se lahko izvede samo, če izpolnjujete vse pogoje za takšno zdravljenje, o čemer odloča implantolog.

Za implantološke posege morate imeti tudi dobro stanje v ustni votlini. Cigarete in alkohol resno ogrožata uspeh zdravljenja, zato je opustitev slabih navad pred prvim korakom zdravljenja skoraj obvezna.

 

Rešitve za pogoste težave

Imate vnete dlesni?

Pri vnetih dlesnih oz. gingivitisu je pomembno ohranjanje dobre ustne higiene. Redno ščetkanje zob, uporaba zobne nitke in ustne vode lahko pomagajo zmanjšati vnetje. Obiščite nas, da ocenimo stanje gingivitisa in vam svetujemo ustrezno zdravljenje.

Vas boli zob?

Če vas boli zob, je najbolje, da čim prej obiščete zobozdravnika. V tem času lahko poskusite izpirati usta s toplo slano vodo, pomagate si lahko z blagimi protibolečinskimi zdravili (npr. na osnovi paracetamola), obenem pa se izogibati hrani in pijači, ki lahko draži boleč zob. Vsekakor pa je strokovno mnenje naših zobozdravnikov ključno za ustrezen nasvet in zdravljenje.

Je vaš zob občutljiv na toploto ali mraz?

Občutljivost zob na toploto ali mraz je lahko posledica različnih vzrokov, kot so poškodba sklenine, izpostavljenost zobnemu vratu ali prisotnost zobnih težav. Priporočljivo je, da se posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra, ki vam lahko pomaga ugotoviti vzrok občutljivosti in vam predpiše ustrezno zdravljenje ali priporočila za lajšanje simptomov.

Je vaš zob občutljiv na dotik?

Občutljivost zoba na dotik lahko kaže na različne težave, vključno z vnetjem dlesni, zobnimi oblogami, zlomom zoba ali drugimi zobnimi težavami. Da bi ugotovili natančen vzrok in prejeli ustrezno zdravljenje, je najbolje, da se čim prej posvetujete z zobozdravnikom našega dentalnega centra. Le-ta vam bo opravil pregled, postavil diagnozo in vam svetoval, kako nadaljevati.

Imate oteklino ob bolečem zobu?

Oteklina ob bolečem zobu lahko kaže na prisotnost vnetja ali okužbe v zobu ali dlesni. To je resno stanje, ki zahteva zobozdravniško pozornost. Priporočamo, da čim prej obiščete zobozdravnika v našem dentalnem centeru, ki bo lahko opravil ustrezne preglede, postavil diagnozo in vam predpisal potrebno zdravljenje. Ignoriranje takšnih simptomov lahko privede do poslabšanja stanja in resnejših težav.

Vam manjka zob?

Najboljša rešitev za manjkajoči zob je odvisna od več dejavnikov - lokacija manjkajočega zoba, vaše splošno zdravje, finančni okvirji ter vaše osebne preference. Na podlagi le-teh vam je na voljo več možnosti:

 • Zobni mostiček: To je fiksna rešitev, kjer mostiček povezuje sosednja zoba s protezo, ki nadomesti manjkajoči zob.
 • Implantat: Kirurško vstavljen implantat deluje kot nadomestek korenine zoba, na katerega je pritrjen zobni nadomestek.
 • Proteza: Odstranljiva proteza je možnost, če manjka več zob.
 • Ortodontska rešitev: V nekaterih primerih lahko ortodontske terapije pomagajo pri prilagajanju preostalih zob, da zapolnijo vrzel. Pridite v naš dentalni center, posvetujte se z zobozdravnikom in spoznajte, katera možnost je najbolj primerna glede na vaše posebne okoliščine in potrebe.
NAROČILO NA PREGLED >

Zakaj izbrati Emident?

Popolna oskrba na enem mestu, brez čakalnih vrst, ki jo nadgrajuje …

PRIJAZNA STORITEV

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

ZA VSO DRUŽINO

Strokovnost, preglednost stroškov in storitev, prilagodljiv urnik, ugodna cena in prijetna izkušnja.

GARANCIJA NA VSE

Za vse zobozdravstvene storitve dajemo jamstvo za strokovno opravljeno delo, tako da ste lahko brez skrbi.
Garancijski pogoji >

FIKSNI MOSTIČEK V 24 URAH

Strokovno storitev fiksnega mostička vam izvedemo v 24 urah.

Drugi o nas

 • “Pravi naslov za tiste, ki imajo strah pred zobozdravnikom. Zelo profesionalni!“

  Jana Vuk Novak

 • "Ročne spretnosti zobozdravnice Emilije Naseve za delo v tako ozkem in občutljivemu okolju, kot so usta, izražajo vse njene izjemne spretnosti in človeške lastnosti, ki jih je tako zelo težko najti v enem samem človeku. S prizadevanjem za dobrobit pacienta v kombinaciji z nenehnim vpeljevanjem novih zobozdravstvenih tehnik, doktorica in njena asistentka zagotavljata lepo in prisrčno počutje pacientov. Kar ne gre podcenjevati, so tudi stroški posega, ki so glede na kakovostne materiale in izredno strokovnostjo dr. Emilije Naseve, sorazmerno majhni."

  Cibin Claudio

 • "Izjemno prijazni in strokovni. Zelo sem zadovoljen. Zelo lepi in prijetni prostori. Priporočam!"

  Dejan Pesovski

 • "S storitvijo zobozdravstvene ordinacije Emident sem zelo zadovoljna. Nudili so mi vso strokovno pomoč in mi zelo dobro svetovali glede na načrt zdravljenja. So prijazni in zelo ustrežljivi, kar se tiče obiskov pri njih, zato jih toplo priporočam."

  Vesna Žnidarčič

 • "Najboljši, strokovni, prijazni in cenovno ugodni."

  Aneta Georgieva

 • "Meni je pomembno, da si zobozdravnik za pacienta vzame dovolj časa in mu razloži, kaj bo počel v ustih in kaj je najboljše za zobe. V ordinaciji Emident sem dobila več kot dovolj kakovostnih informacij, zato to krasno ekipo lahko priporočam tudi ostalim."

  Branka Štraus

 • "Prijazna in profesionalna, imela sem se zelo lepo."

  Martina 36

Naročite se na brezplačni prvi pregled
ali se oglasite v našem dentalnem centru. Veseli vas bomo!
Prejmite naše nasvete preko e-pošte
Urnik

ponedeljek, torek … 12.00 - 19.00
sreda, četrtek, petek … 8.00 - 15.30
sobota … po dogovoru

Ne spreglejte tudi
Podatki o podjetju

Emident dentalni center d.o.o.
Vrtojbenska cesta 75 (Kako do nas?)
5290 Šempeter pri Gorici

t 00386 31 588 539
t 00386 5 9820 953
e info@emident.si

Načini plačila:
z gotovino, s plačilnimi karticami
in nakazilom na TRR
SI56 6400 0991 1081 711 (BIC:HKVIS)

checkmark-circle